Week zeilen op de wadden vanuit Heeg

Naar de wadden zeilen vanuit Heeg, zeilen naar Terschelling, Vlieland, ...
Heeg - Stavoren (of onbewoont eiland) - Makkum - Harlingen - Terschelling - Vlieland - Workum - Heeg

Maandag 14.00 - Maandag 9.00 of Vrijdag 14.00 - Vrijdag 9.00 uur

  7 overnachtingen, 7 Übernachtungen, 7 nights
Waddenzee

Zeiltocht op de Waddenzee vanuit Heeg


 

Overnachtingsplaatsen:

1. Nacht

Stavoren

  De stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië. De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. Tegenwoordig draait de Stavorense economie vooral op de watersport, vooral tijdens de zomer. Stavoren is namelijk een van de voornaamste toegangswegen van het IJsselmeer naar de Friese meren.

Info Stavoren Wikipedia
of 1. Nacht

Marrekrite ligplaats aan een eiland

  Het recreatieschap Marrekrite, een club van overheden (provincie en 21 gemeenten) beheert een groot aantal gratis aanlegplaatsen voor de watersport in Friesland.

Website Marrekrite

Info Marrekrite Wikipedia
2. Nacht

Makkum

  Makkum is een plaats in de gemeente Sùdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Liggende aan het IJsselmeer, staat het bekend als watersportplaats en om zijn historische centrum.

Info Makkum Wikipedia
Zeeschouw DOLLE DRIES Zeeschouw DOLLE DRIES in de sluis Kornwerderzand ...
3. Nacht

Harlingen

  Harlingen behoort tot de Friese elf steden en telt ongeveer 14.715 inwoners. Het is de op vier na grootste plaats van Friesland. De enigste zeehaven van Friesland, bezienswaardig zijn zeker de havens met een hele grote vloot van traditionele zeilschepen.

Webcam Harlingen havenmond

Info Harlingen Wikipedia
4. Nacht

Terschelling

  Terschelling is een van de grootste Waddeneilanden, en is het derde bewoonde eiland. Het wordt gezien als het fietseiland onder de Waddeneilanden, met 70 kilometer aan fietspaden. Cafè De Walvis, direct aan het strand gelegen, mooi uitzicht op het wad, fietstochten, boswandelingen, ...

Webcam Terschelling

Info West-Terschelling Wikipedia
5. Nacht

Vlieland

  Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Waddeneilanden en ligt het verste van de kust. Vlieland is bedekt met groen en heet veel hoge duinen, lange stranden, helder zeewater en bossen. Deze worden versterkt door het feit dat er geen auto's op het eiland zijn. Mooie zandstrand vlakbij de haven, prima ook voor kinderen ...

Webcam Vlieland

Info Oost-Vlieland Wikipedia
Stevenaak AALTJE ENGELINA, Workum Stevenaak AALTJE ENGELINA in de haven Workum voor de sluis ...
6. Nacht

Workum

  Het stadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum.

Webcam Workum havenkom

Info Workum Wikipedia
7. Nacht

Heeg

  Het eldorado voor watersportliefhebbers, zo wordt dit Friese dorp ook wel genoemd. Heeg is gelegen aan het Heegermeer en verbonden met alle vaarwegen in Friesland. Hierdoor ligt het dorp zeer centraal en is er voor iedere liefhebber van de meren wel iets te doen.
Het dorp heeft diverse jachthavens- en werven, verhuurbedrijven en uitstekende watersportvoorzieningen. De horeca is er royaal vertegenwoordigd, want vooral in de zomermaanden zijn de terrassen aan het water drukbezet.

Webcam Heegermeer

Info Heeg Wikipedia

Get in touch

Zeilen naar het wad met een platbodem uit Heeg. Een zeiltocht plannen naar de waddenzee? Vanuit Heeg kunt u in een weektocht makkelijk twee eilanden aandoen, Terschelling en Vlieland. U zeilt langs de Friese kust en gaat in Workum, Makkum en Stavoren overnachten. Van Harlingen gaat u naar de eilanden. de laatste nacht van u tocht bent u weer terug in de basis Heeg, met de Lemsteraak ZEPHYRUS en de Vollenhovense Bol IRREGJE HELENA. Huur een platbodem om te zeilen op de friesche binnenwateren, leuk weekendje zeilen met een platbodem. Sailcharter Friesland v/h Sailcharter Sneek Platbodems, nu Platbodemverhuur Friesland, boekingskantoor Leeuwarden. Naar de wadden vanuit Stavoren, zeilen op de waddenzee. Lemsteraak zeilen vanuit Heeg naar de waddeneilanden, Terschelling, Vlieland, Texel, Schiermonnikoog, Ameland. Naar de wadden vanuit Heeg, zeilen op de waddenzee, seven dagen zeilen.

Platbodemverhuur Friesland