Zeilen in Friesland vanuit Heeg

Een week zeilen met een platbodem vanuit Heeg in Friesland

Heeg - Sneek - Grou/Eernewoude - Leeuwarden - Harlingen - Makkum - Hindeloopen - Heeg

Maandag 14.00 - Maandag 9.00 of Vrijdag 14.00 - Vrijdag 9.00 uur

  7 overnachtingen, 7 Übernachtungen, 7 nights
Rondje Friesland vanuit Heeg

Rondje Friesland zeilen vanuit Heeg, 1 week


 

Overnachtingsplaatsen:

1. Nacht

Sneek

  Sneek staat qua grootte op de derde plaats in de provincie en ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân. De stad telt zo’n 33.000 inwoners. Met de centrale ligging in het merengebied van Waterland is het wel duidelijk dat dit een echte waterstad is. Het vervult een centrale functie voor de regio zuidwest en heeft zelfs in 15de eeuw de titel hoofdstad mogen dragen. Er is veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke eettentjes ben je in Sneek aan het juiste adres.

Webcam Sneek Waterpoort

Info Sneek Wikipedia
2. Nacht

Grou

  Grou ligt midden in het waterrijke hart van Friesland (Fryslân) en is de poort naar Nationaal Alde Feanen.
Het centrum van Grou is erg gezellig, de fraaie winkeltjes nodigen uit tot winkelen. Verder bieden de diverse horecagelegenheden mogelijkheden voor jong en oud. Uitgaan in Grou heeft een sportief karakter. Op zomeravonden zitten de terrassen aan de waterkant en in het centrum gezellig vol. ...

Webcam Grouw haven

Info Grou Wikipedia
of 2. Nacht

Eernewoude

  Earnewâld is een gezellig watersportdorp gelegen tussen Leeuwarden en Drachten midden in Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt laagveenmoerasgebied in het hart van Friesland. Zeer geliefd bij natuur- en watersportliefhebbers. In vergelijking met de Friese meren in het zuidwesten van Friesland is het er heerlijk rustig maar er is veel te doen!

Info Eernewoude Wikipedia
Zeeschouw, Heegermeer Zeeschouw onderweg op het Heegermeer ...
3. Nacht

Leeuwarden

  Historische herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten, boeiende musea en veel winkels en cafés: niet voor niets wordt Leeuwarden Klein Amsterdam genoemd. Fijne bonus is dat de trotse hoofdstad van Friesland ondanks al het moois niet wordt overspoeld door toeristen. Mooie ligplaatsen in de Prinsentuin, midden in het centrum ...

Webcam centrum Leeuwarden

Info Leeuwarden Wikipedia
4. Nacht

Harlingen

  Harlingen behoort tot de Friese elf steden en telt ongeveer 14.715 inwoners. Het is de op vier na grootste plaats van Friesland. De enigste zeehaven van Friesland, bezienswaardig zijn zeker de havens met een hele grote vloot van traditionele zeilschepen.

Webcam Harlingen havenmond

Info Harlingen Wikipedia
Lemsteraak VROUWE FRANCISKA  Sneekermeer Lemsteraak VROUWE FRANCISKA met gereefd grootzeil op het Sneekermeer
5. Nacht

Makkum

  Makkum is een plaats in de gemeente Sùdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Liggende aan het IJsselmeer, staat het bekend als watersportplaats en om zijn historische centrum.

Info Makkum Wikipedia
6. Nacht

Hindeloopen

  Deze stad ligt aan het IJsselmeer en biedt dan ook veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Met zo’n 900 inwoners is Hindeloopen één van de kleinere steden van Friesland. Vind je het Fries al moeilijk om te verstaan? In Hindeloopen spreken ze een sterk afwijkend accent; Hindeloopers. Dit dialect behoudt de Middeleeuwse klinkers en heeft daardoor een hele onderscheidende klank.

Webcam Hindeloopen haven

Info Hindeloopen Wikipedia
7. Nacht

Heeg

  Het eldorado voor watersportliefhebbers, zo wordt dit Friese dorp ook wel genoemd. Heeg is gelegen aan het Heegermeer en verbonden met alle vaarwegen in Friesland. Hierdoor ligt het dorp zeer centraal en is er voor iedere liefhebber van de meren wel iets te doen.
Het dorp heeft diverse jachthavens- en werven, verhuurbedrijven en uitstekende watersportvoorzieningen. De horeca is er royaal vertegenwoordigd, want vooral in de zomermaanden zijn de terrassen aan het water drukbezet.

Webcam Heegermeer

Info Heeg WikipediaGet in touch

Friesland verkennen met een traditionele zeilboot? Boek een Lemsteraak of een Vollenhovense Bol in Heeg en begin uw zeilvakantie. Zeil een week op de friese binnenwateren en meren in Friesland, bezoek Sneek, het natuurreservaat De Alde Feanen, beleef de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden en ga dan over Harlingen, de sluis Kornwerderzand weer op het IJsselmeer. Makkum en Hindeloopen aan de friese kust zijn twee prachtige havenstadjes die het bezoeken waard zijn. De laatste nacht van u zeilvakantie ligt u weer in de charterbasis Heeg. Boek nu u volgende zeilvakantie bij Platbodemverhuur Friesland - Sailcharter Friesland Leeuwarden, diverse schepen voor 2 - 34 personen in het aanbod.

Platbodemverhuur Friesland