Marina Stavoren - Friesland

Vertrekhaven Lemsteraak Elisabeth en Tweemastklipper DyAbt Fan Starum, Stavoren Friesland - Lemsteraak in Stavoren huren en zeilen in Friesland

Marina Stavoren, Stevenaak AALTJE ENGELINA

Marina Stavoren, Stevenaak AALTJE ENGELINA


Infos Stavoren

Infos Stavoren

Stavoren is de oudste van alle Friese elf steden. Wat nu een leuk en gezellig watersportstadje is, was vroeger een drukke en actieve handelstad. Er werd handel gedreven via de Oostzee en de Rijn.
Omstreeks 1385 werd Stavoren een Hanzestad. Maar het rijke Zuiderzeestadje heeft ook veel tegenspoed gehad; verdwijning van de haringvangst, verovering door de Vetkopers en grote branden.
De grootste tegenslag is verwoord in de legende van het Vrouwtje van Stavoren. Volgend de legende gaf een rijke redersvrouw één van haar kapiteins de opdracht om uit te varen en het kostbaarste ter wereld mee naar huis te nemen. De kapitein kwam terug en nam een ruim vol granen mee. Het vrouwtje liet in haar woede de lading graan overboord gooien in de haven. Als straf voor haar hoogmoed verzandde de haven van Stavoren.
Nu hebben de handelschepen plaats gemaakt voor de plezierschepen. In het seizoen passeren vele schepen de sluizen, om van de Friese meren naar het IJsselmeer te gaan of andersom.

Winkelen in Stavoren

Ongeveer 5 minuten met de auto vanaf de ligplaats van de Lemsteraak ELISABETH is een grote supermarkt (COOP, De Bleeck 1, 8715 EJ Stavoren). Hier kun je makkelijk je boodschappen doen.
Verder vind je in Stavoren diverse winkels voor watersportuitrusting, kleding, souvenirs, ...
Verschillende restaurants, zoals Pizzeria, steakhouse, cafÉs ... en snackbars zijn verspreid over de hele plaats.


Ligplaats Lemsteraak Elisabeth & Routeplanner Stavoren

Ligplaats Lemsteraak Elisabeth & Routeplanner Stavoren

Op volledig scherm weergeven

Startadres :


Routesuggesties zeilen vanuit Stavoren

Routesuggesties zeilen vanuit Stavoren:

Rondje Friesland Week IJsselmeer
Week West Waddenzee

Get in touch

Marina Stavoren, vertrekhaven ELISABETH, Lemsteraak 7 personen. Zeilen Friesland vissermanaak huren Friesland wordt verhuurd voor dag-, weekend- of weektochten Zeilen Friesland Harlingen - Terschelling zeilen Kikkerkoning zeilen op het wad. Platbodemverhuur Charter Friesland verhuurd sinds bijna 20 jaren tevens platbodems en Lemsteraken met en zonder schipper hier kunt u een Tjalk huren, Skutsje huren,Klipper huren in Friesland. Rond en Platbodem te huur Sneek, Friesland, Lemsteraken, Zeeschouw en Grundel. Last Minute Rond- en Platbodem Jachten. Lemsteraken online boeken in Friesland. De platbodemvloot Zeilvaart Friesland, Lemsteraken, Zeeschouw en Grundel. Zeilen in Friesland met charterschepen. Bruinevloot Friesland Zeilcharter, Charterschip verhuur, Platbodem charter charterschepen in Friesland Platbodemverhuur.

Platbodemverhuur Friesland