Marina Leeuwarden, hoofdstad Friesland

Vertrekhaven Zeeschouw Dolle Dries, Lemsteraak Vrouwe Franciska, Stevenaak Aaltje Engelina

Zeilen met de Zeeschouw Dolle Driesen de Lemsteraak Vrouwe Franciska vanuit Leeuwarden


Zeeschouw DOLLE DRIES,  Leeuwarden

Zeeschouw Dolle Dries


Infos Makkum

Infos Leeuwarden

Leeuwarden is met 94.000 inwoners verreweg de grootste stad van de provincie Fryslân en omvat daarnaast nog negen dorpen. Met een kleine 1.000 rijks- en beeldbepalende monumenten is de oude hofstad één van de drie grootste monumentengemeenten in Noord-Nederland. Sprekende voorbeelden uit het rijke verleden zijn de Oldehove, de 16e eeuwse Kanselarij, het oude Stadhuis, de Waag, het Stadhouderlijk Hof (ooit zetel van de Friese stadhouders), het oude Paleis van Justitie, de voormalige Graanbeurs en diverse woonhuis-monumenten in de binnenstad.

Met vijf musea, tientallen galeries, een stadsschouwburg met grote allure en een vestzaktheater, bioscoopzalen, een filmhuis en diverse festivals is Leeuwarden het cultureel brandpunt van de provincie Fryslân. Uitgaan kan verder in de vele cafés, disco's, restaurants en eetgelegenheden. Een groot aantal sportvoorzieningen en zwembaden zorgen voor het gezonde evenwicht.
Om tot rust te komen van de stedelijke dynamiek kan ten noorden van de stad gewandeld worden in het Leeuwarder Bos. Ten oosten van de stad bevindt zich p bovendien het recreatiegebied 'de Groene Ster' met golfterrein, het otterpark Aqua Lutra en een enorme overdekte jachthaven. Langs de Prinsentuin, bij het oude stadscentrum is een sfeervolle aanlegplaats voor honderden jachten.


Winkelen in Leeuwarden

Nog geen 5 minuten met de auto van de thuishaven van Zeeschouw Dolle Dries bij Watersport Twee Provinciën en Platbodemverhuur Friesland, Sailcharter Leeuwarden (De Zwemmer 1, 8939 CA Leeuwarden) is een klein winkelcentrum met een supermarkt (JUMBO, Kruisdobbe 4, 8939 BB Leeuwarden). Hier kan je makkelijk boodschappen doen. Je vindt hier ook een HEMA en een snackbar.
In de hoofdstad van Friesland vindt je restaurants voor elke smaak. Sommige bevinden zich ook in het ruime winkelcentrum in het centrum. Elke donderdag is "Koopavond" en alle winkels zijn open tot 21.00 uur.


Ligplaatsen  & Routeplanner Leeuwarden

Ligplaatsen & Routeplanner Leeuwarden

Op volledig scherm weergeven

Startadres :


Routesuggesties zeilen vanuit Leeuwarden

Routesuggesties zeilen vanuit Leeuwarden:

Week Friesland-IJsselmeer Week Roondje Oostwad
Weekend Terschelling Week West Waddenzee


Get in touch

Platbodem haven in Leeuwarden, ligplaatsen platbodemschepen. Platbodem haven in Leeuwarden, haven van Sailcharter Leeuwarden. Afvaarthavens Friesland, haven aan de kust Friesland PVF, Sneek, Lelystad, Makkum, Workum, Stavoren, Woudsend, Sneek und Lemmer. Platbodem schepen Sailcharter Sneek, Amsterdam, Huizen, Makkum, Workum, Wergea. Te huur traditionele rond en platbodem schepen in Friesland, Sneek. Zeilen IJsselmeer vanuit Makkum, Kornwerderzand, via Harlingen zeilen naar Terschelling of Vlieland. Haven Lemsteraak Net ome Nocht Sneek, Sneeker meer, Sneekweek. Platbodem schepen Sailcharter Leeuwarden, Sneek, Amsterdam, Huizen, Makkum, Workum, Wergea. Platbodem haven in Leeuwarden, haven van segelninholland.de.

Platbodemverhuur Friesland