Staande Mast Route Friesland

Afstanden om met een stande mast door Friesland te varen

Op de kaart beneden is de Staande Mast Route door Friesland weergegeven met de afstanden vanuit Leeuwarden naar enkele plaatsen in Friesland. De tijden zijn ongeveer als u onder motor vaart, maar op grote gedeeltes van de kanalen is het ook mogelijk om te zeilen, afhangelijk van de windrichting en -kracht duurt het dan wel iets langer.


Afstanden FrieslandStaande Mast Route door Friesland met afstanden

De Staande Mast Route door Friesland, afstanden en tijden. Het is nu voor schepen met een staande mast mogelijk om via Dokkum, rond Leeuwarden naar Terherne te varen. Watersporters vinden hier een prachtige vaartrip, centraal in Fryslân. Vanaf het Leeuwarder Van Harinxmakanaal kan men in zuidelijke richting over het aquaduct Langdeel naar Wergea varen. Langs het dorp door de weidse graslanden richting het zuiden, naar Domwier en Grou.
Het waterfront Grou ziet er gezellig uit met de wandelpromenade en de passantenplaatsen. Na Grou leidt de route naar een ander watersportdorp bij uitstek: Akkrum.
Schepen met een staande mast kunnen dus ook om Leeuwarden heen varen en de Staandemastroute in noordelijke richting te vervolgen. Langs de Prinsentuin naar Dokkum via de Dokkumer Ie, een beroemd deel van de Elfstedentocht.


Afstanden
Van - Naar
Vaartijd, onder motor
Leeuwarden - Harlingen ca. 3,5 uren varen
Leeuwarden - Grou ca. 1,5 uren varen
Leeuwarden - Sneek ca. 3,5 uren varen
Leeuwarden - Lemmer ca. 6 uren varen
Leeuwarden - Stavoren ca. 6,5 uren varen
Leeuwarden - Dokkum ca. 5,5 uren varen
Leeuwarden - Lauwersoog ca. 7,5 uren varen

Alternatieve Staande Mast Routes


Zeilgebied Friesland   Zeilgebied IJsselmeer

Zeilgebied WaddenzeeGet in touch

De Staande Mast Route door Friesland, afstanden en tijden. Het is nu voor schepen met een staande mast mogelijk om via Dokkum, rond Leeuwarden naar Terherne te varen. Watersporters vinden hier een prachtige vaartrip, centraal in Fryslân. Vanaf het Leeuwarder Van Harinxmakanaal kan men in zuidelijke richting over het aquaduct Langdeel naar Wergea varen. Langs het dorp door de weidse graslanden richting het zuiden, naar Domwier en Grou. Het waterfront Grou ziet er gezellig uit met de wandelpromenade, passantenplaatsen en Het Theehuis. Na Grou leidt de route naar een ander watersportdorp bij uitstek: Akkrum. Schepen met een staande mast kunnen dus ook om Leeuwarden heen varen en de Staandemastroute in noordelijke richting te vervolgen. Langs de Prinsentuin naar Dokkum via de Dokkumer Ie, een beroemd deel van de Elfstedentocht.

Platbodemverhuur Friesland