Weektocht zeilen op het IJsselmeer, Heeg

1 week zeilen op het IJsselmeer (Markermeer) vanuit Heeg

Heeg - Lemmer - Enkhuizen - Hoorn - Lelystad - Urk - Stavoren - Heeg

Maandag 14.00 - Maandag 9.00 of Vrijdag 14.00 - Vrijdag 9.00 uur

  7 overnachtingen, 7 Übernachtungen, 7 nights
IJsselmeer

Een week zeilen op het IJsselmeer vanuit Heeg


 

Overnachtingsplaatsen:

1. Nacht

Lemmer

  Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Daardoor is het een sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel watersporters af. Het is dan ook leuk te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades.

Webcams Lemmer

Info Lemmer Wikipedia
2. Nacht

Enkhuizen

  Enkhuizen is een geweldige plek voor een stadswandeling of een fietstocht van het ene naar het andere monument. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Hier krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van de stad en de voormalige Zuiderzee.

Webcam Enkhuizen binnenhaven

Info Enkhuizen Wikipedia
3. Nacht

Hoorn

  Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen ...

Webcam oostereiland Hoorn

Info Hoorn (Noord-Holland)
Haven Lelystad Vissermanaak KIKKERKONING in Lelystad ...
4. Nacht

Lelystad

  Lelystad heeft het beste van twee werelden: ga terug in de tijd en breng een bezoek aan het VOC-ship Batavia of neem een vlucht in de toekomst bij het Aviodrome. Met alles daar tussenin. Natuurlijk mag ook een bezoekje aan Nieuw Land niet ontbreken om de unieke ontstaansgeschiedenis van Lelystad te ontdekken.

Webcam haven

Info Lelystad Wikipedia
5. Nacht

Urk

  Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes.
De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes.

Webcam Urk haven

Info Urk Wikipedia
6. Nacht

Stavoren

  De stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië. De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. Tegenwoordig draait de Stavorense economie vooral op de watersport, vooral tijdens de zomer. Stavoren is namelijk een van de voornaamste toegangswegen van het IJsselmeer naar de Friese meren.

Info Stavoren Wikipedia
Open lucht museum Enkhuizen Zuiderzeemuseum, Open lucht museum Enkhuizen
7. Nacht

Heeg

  Het eldorado voor watersportliefhebbers, zo wordt dit Friese dorp ook wel genoemd. Heeg is gelegen aan het Heegermeer en verbonden met alle vaarwegen in Friesland. Hierdoor ligt het dorp zeer centraal en is er voor iedere liefhebber van de meren wel iets te doen.
Het dorp heeft diverse jachthavens- en werven, verhuurbedrijven en uitstekende watersportvoorzieningen. De horeca is er royaal vertegenwoordigd, want vooral in de zomermaanden zijn de terrassen aan het water drukbezet.

Webcam Heegermeer

Info Heeg WikipediaGet in touch

Rondje IJsselmeer zeilen vanuit Heeg met platbodems. Ga een week zeilen op het IJsselmeer vanuit Heeg in Friesland, bezoekt Endkhuizen, Hoorn en andere leuke havens aan de kust van het IJsselmeer. Zeilen in Friesland Sailcharter Friesland Platbodemverhuur Routes. Zeilen op de friesche binnenwateren, leuk weekendje zeilen met een platbodem. IJsselmeertocht, een week zeilen op het IJsselmeer vanuit Heeg, bezoekt Enkhuizen, Lelystad, Urk, Stavoren, Lemmer en andere leuke havens aan de kust van het IJsselmeer.

Platbodemverhuur Friesland