Weektocht zeilen op het IJsselmeer, Heeg

Zeilen op het IJsselmeer een week vanuit Heeg

Heeg - Stavoren (of onbewoont eiland) - Enkhuizen - Medemblik - Makkum - Hindeloopen - Lemmer - Heeg

Maandag 14.00 - Maandag 9.00 of Vrijdag 14.00 - Vrijdag 9.00 uur

  7 overnachtingen, 7 Übernachtungen, 7 nights
IJsselmeer

Een week zeilen op het IJsselmeer vanuit Heeg


 

Overnachtingsplaatsen:

1. Nacht

Stavoren

  De stad beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië. De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. Tegenwoordig draait de Stavorense economie vooral op de watersport, vooral tijdens de zomer. Stavoren is namelijk een van de voornaamste toegangswegen van het IJsselmeer naar de Friese meren.

Info Stavoren Wikipedia
of 1. Nacht

Marrekrite ligplaats aan een eiland

  Het recreatieschap Marrekrite, een club van overheden (provincie en 21 gemeenten) beheert een groot aantal gratis aanlegplaatsen voor de watersport in Friesland.

Website Marrekrite

Info Marrekrite Wikipedia
2. Nacht

Enkhuizen

  Enkhuizen is een geweldige plek voor een stadswandeling of een fietstocht van het ene naar het andere monument. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Hier krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van de stad en de voormalige Zuiderzee.

Webcam Enkhuizen binnenhaven

Info Enkhuizen Wikipedia
3. Nacht

Medemblik

  Midden in alle rust en uitgestrektheid ligt Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. De stad heeft met het Regatta Center een watersportcentrum met internationale allure waar nationale - en internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd ...

Info Medemblik Wikipedia
Marrekrite ligplaatsen Typische Marrekrite ligplaatsen in Friesland ...
4. Nacht

Makkum

  Makkum is een plaats in de gemeente Sùdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Liggende aan het IJsselmeer, staat het bekend als watersportplaats en om zijn historische centrum.

Info Makkum Wikipedia
5. Nacht

Hindeloopen

  Deze stad ligt aan het IJsselmeer en biedt dan ook veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Met zo’n 900 inwoners is Hindeloopen één van de kleinere steden van Friesland. Vind je het Fries al moeilijk om te verstaan? In Hindeloopen spreken ze een sterk afwijkend accent; Hindeloopers. Dit dialect behoudt de Middeleeuwse klinkers en heeft daardoor een hele onderscheidende klank.

Webcam Hindeloopen haven

Info Hindeloopen Wikipedia
6. Nacht

Lemmer

  Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Daardoor is het een sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel watersporters af. Het is dan ook leuk te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades.

Webcams Lemmer

Info Lemmer Wikipedia
Passantenhaven Heeg Passantenhaven Heeg
7. Nacht

Heeg

  Het eldorado voor watersportliefhebbers, zo wordt dit Friese dorp ook wel genoemd. Heeg is gelegen aan het Heegermeer en verbonden met alle vaarwegen in Friesland. Hierdoor ligt het dorp zeer centraal en is er voor iedere liefhebber van de meren wel iets te doen.
Het dorp heeft diverse jachthavens- en werven, verhuurbedrijven en uitstekende watersportvoorzieningen. De horeca is er royaal vertegenwoordigd, want vooral in de zomermaanden zijn de terrassen aan het water drukbezet.

Webcam Heegermeer

Info Heeg Wikipedia

Get in touch

Sluis Kornwerderzand, schutten in de sluis Kornwerderzand Friesland. Platbodem zeilboten Woudsend, haven Sailchartersneek.nl. Afvaarthavens Friesland, haven aan de kust Friesland SCS. Traditioneel zeiljacht Zeilen Friesland Afvaarthavens Friesland, Sluis Kornwerderzand, schutten in de sluis Kornwerderzand Friesland. Marina Makkum, sluis Kornwerderzand - Waddenzee. Zeilen Friesland vissermanaak huren Friesland wordt verhuurd voor dag-, weekend- of weektochten Zeilen Friesland Harlingen - Terschelling zeilen Kikkerkoning zeilen op het wad. Vissermanaak 4-6 personen vertrekhaven Makkum Friesland IJsselmeer.

Platbodemverhuur Friesland